Barátok

 • Benjamin Elon

  Rabbi, korábban izraeli politikus, 1996 és 2009 között a Knesszet tagja, volt turisztikai miniszter. Alapítója és jelenleg is tagja a Knesszet Keresztény Szövetségesek Választmányának, amely több izraeli politikai párt tagjaiból tevődik össze.

  Kapcsolódó link:

 • Derek Prince

  Derek Prince (1915-2003), a 20. század egyik legnagyobb befolyással bíró bibliatanítója, aki meghatározó hatást gyakorolt Németh Sándorra és Juditra. Derek feleségével, Ruthtal először 1983 júniusában látogatott el Magyarországra, a budaörsi gyülekezetbe. Ezt követően számos alkalommal járt a Hit Gyülekezetében: 1986-ban, 1987-ben, 1994-ben, és halála előtt három évvel 2000-ben. A többezres tömeg előtt Németh Sándor Dereket, „a Hit Gyülekezete nagypapájaként” mutatta be.

  Kapcsolódó linkek:

 • dr. Michael L. Brown

  Dr. Michael Brown amerikai apologéta és író, a FIRE School Ministry megalapítója. Tűzvonalban című (Line of Fire)  napi rádiós műsorát Amerika-szerte közvetítik. A Válasz a legnehezebb kérdésekre (Answering Your Toughest Questions) című apologetikai televíziós műsorát az NRB csatorna közvetíti. Messiáshívő zsidóként neves rabbikkal folytateszmecserét a júdaizmus és a kereszténység közös gyökereiről és alapvető különbségeiről.25 könyv szerzője, köztük magyar nyelven is hozzáférhető a Kezeink vérrel mocskolva (Our Hands Are Stained with Bood). A több mint 20 nyelvre lefordított népszerű könyv, az egyház és a zsidó nép kapcsolatának szomorú történetét kímletlen őszinteséggel tárja fel. Legutóbbi könyvei a 21. századi egyház kihívásaival foglalkoznak, mint pl. a hiper-kegyelem vagy a homoszexualitás kérdései. 2014-ben látogatott el a Hit Parkba, és volt Németh Sándor vendége.

 • Efraim Zuroff

  Efraim Zuroff történészt, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi vezetőjét sokan az "utolsó nácivadászként" emlegetik, mióta 2002-ben meghirdette az Utolsó Esély Akciót a még életben maradt de soha felelősségre nem vont náci háborús bűnösök felkutatására. Magyarországon ő találta meg Képíró Sándor volt csendőr századost, az újvidéki mészárlás egyik felelősét, akit bíróság elé is állították. Az Utolsó esély akció című könyve a Hetek Kiadó gondozásában jelent meg 2012-ben magyarul. 

  Kapcsolódó linkek:

  Az utolsó esély akció

 • Elie Wiesel

  2009. december 11-én – az ember jogok világnapján – a Hetek Közéleti Klub rendezvényének főszónokaként a Hit Parkba látogatott a 81 éves Nobel-békedíjas író, holokauszt-túlélő, Elie Wiesel. A tízezer fős antifasiszta nagygyűlés vendégei államtitkárok, miniszterek, zenészek, színművészek, írók és neves közéleti személyiségek voltak. Elie Wiesel elmondta, hogy a rendezvény reménységet ébresztett benne Magyarország jövőjét illetően.

  Kapcsolódó linkek:

 • Jerry Savelle

  A hit mozgalom egyik képviselője, Kenneth Hagin tanítványa, két alkalommal volt vendégszónok Budapesten. Először 1991-ben még a gyülekezet egyik bérleményében, majd az ezredfordulón a Hit Parkban.

  Kapcsolódó link:

 • Kenneth Hagin

  A 20. század nemzetközi szinten is elismert amerikai bibliatanítója, prédikátora. 2001 júniusában, a Denverben tartott egyhetes Hagin-szolgálat végén Németh Judit, férje és a gyülekezet nevében tolmácsolta Kenneth Haginnek és feleségének a magyar hívők háláját, tiszteletét és köszönetét azért, hogy szolgálatuk áldásaiból már évtizedek óta részesedhetnek.

  Kapcsolódó linkek:

 • Lester Sumrall

  Amerikai keresztény prédikátor, aki 66 évnyi szolgálat alatt bejárta a világ 119 országát, saját rádióadót indított. Őt tekintik a keresztény televíziózás ősatyjának. Magyarországon 1994-ben járt, amikor nemzetközi (Lesea Global Feed the Hungry - www.feedthehungry.org) segélyszervezetén keresztül 40 tonna segélyszállítmányt juttatott el a Hit Gyülekezete a ruandai menekültek számára.

  Kapcsolódó link:

 • Mahesh Chavda

  Prédikátor és evangélista, az All Nations Church alapítója és vezetője. Többször járt a Hit Gyülekezetében és vendégszónok volt a közösség 1996-os nemzetközi konferenciáján Jeruzsálemben. Legutóbb a Hit Park többnapos megnyitóünnepségének egyik főszónokaként 1998 októberében látogatott Budapestre.

  Kapcsolódó link:

 • Marilyn Hickey

  A hit-mozgalom jól ismert, kiváló személyisége 1989 márciusában érkezett először Magyarországra, és többnapos tanítássorozatban szolgált a Hit Gyülekezetében. Látogatásai azóta szinte évente ismétlődnek. Marilyn és férje, Wally Hickey szoros és tartós barátságot kötött a Németh házaspárral.

  Kapcsolódó link:

 • Natan Saranszkij

  Natan Saranszkij, a Gulag egykori foglya 1996-ban az izraeli kormány minisztereként tért vissza Moszkvába. Az ellenzéki mozgalom egyik vezetőjeként kilenc évet töltött a szovjet rendszer börtöneiben. Kiszabadulása után nemzetközi hírű emberi jogi aktivista, majd befolyásos politikus lett. 2010-ben a Hetek Közéleti Klub vendége volt, melyről a beszámolót itt elolvashatja. A demokrácia védelmében című könyve a Hetek Kiadó gondozásában 2011-ben jelent meg magyarul.

  Kapcsolódó link:

  A demokrácia védelmében

  Natan Saranszkij a Hetek Klubban

 • Pat Robertson

  Amerikai karizmatikus keresztény prédikátor, a CBN televízió alapítója, a 700-as Klub műsorvezetője. 1988-ban indult az amerikai elnökválasztáson jelöltként a republikánus párt színeiben. 1989 őszén járt Magyarországon, ahol magas rangú állami vezetőkkel találkozott. Magyarországi programjának jelentős részét a Hit Gyülekezete szervezte. A 700-as Klub című műsorában 2008-ban riportfilm készült a Hit Gyülekezete munkájáról.

  Kapcsolódó linkek:

 • Paul (David) Yonggi Cho

  Napjaink egyik legsikeresebb gyülekezetvezető pásztora Dél-Koreában. A Yoido Teljes Evangéliumi Gyülekezetnek több mint 830 ezer tagja van, naponta hétszer tartanak teltházas istentiszteletet. Németh Sándor feleségével, Judittal 1989-ben a X. Nemzetközi Gyülekezetnövekedési Konferenciára látogatott Szöulba, ahol beszédet is intézett a tízezres tömeghez.

  Kapcsolódó link:

 • Reinhard Bonnke

  Német származású világhírű evangélista, aki közel negyven éve hirdeti Jézus Krisztus evangéliumát főleg Afrikában, de hazájában és a világ más országaiban is. Számos európai helyi gyülekezettel tartja a kapcsolatot, köztük a Hit Gyülekezetével is.

  Kapcsolódó link:

 • Rodney M. Howard-Browne

  Dél-afrikai származású, amerikai karizmatikus keresztény prédikátor és evangélista. A kilencvenes években annak az „új hullám” névre keresztelt megújulási mozgalomnak volt az egyik vezető személyisége, amelyik világszerte nagy hatást gyakorolt a pünkösdi-karizmatikus mozgalomra, közöttük a Hit Gyülekezetére is. A Hit Park többnapos megnyitóünnepségének egyik főszónoka volt 1998 októberében.

   Kapcsolódó link: