A Hit Gyülekezete teljes erőbedobással vesz részt a mentésben

A hét elején Németh Sándor a Hit Gyülekezete vezető lelkésze válságértekezletet hívott össze, hogy az egyház hathatós válaszokat, valós segítséget tudjon adni a fenyegető árvízkatasztrófa idején a bajba jutottak számára. Az értekezlet létrehozott egy vezetési-irányítási centrumot, amelynek irányítása alatt a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata több mint 1000 fő kétkezi segítségnyújtóval, továbbá közétkeztetési eszközökkel, árvíz-katasztrófa védelmi technikai eszközökkel, melegedő-, pihenő sátrakkal és más, a katasztrófavédelemben használatos eszközökkel, anyagokkal készült fel a védekezési munkálatok támogatására a Duna teljes hazai hosszán. (Mivel az egyház részéről önkéntesek sokasága jelezte, hogy kétkezi munkával is kész részt venni a védekezésben, ez a létszám természetesen tovább bővíthető.) Több helyszínen már konkrét beavatkozásra is sor került hétfő óta (pl. Szigetköz, Győr, Komárom, Esztergom, Rómaipart, Csillaghegy, Margit-sziget stb.) A Szeretetszolgálat munkatársai, helyi koordinátorai elsősorban a helyi polgármesterekkel és a katasztrófavédelem helyi irányítóival vették, illetve veszik fel folyamatosan a kapcsolatot.

A segítségnyújtás formái a helyi szükségletekhez igazodóan a gátépítéstől, gátakon való tevékenységtől az ott dolgozók ellátásán, a bajba jutottak részére nagykapacitású ellátó pontok kialakításán és működtetésén, ember- és vagyonmentési, ill. -védelmi tevékenységen át a legváltozatosabb módozatokat nyújthatják. Az értekezlet megállapította, hogy a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának országos hálózata bármikor képes a megfelelő akciócsoportok összeállítására és bevetésére. Az egyház a védelmi munkák és a bajba jutottak támogatására adományvonalat hozott létre. A Hit Gyülekezete által a katasztrófavédelem és a EMMI felé felajánlott emberi és logisztikai kapacitást a Miniszterelnöki Hivatal a következő szavakkal köszönte meg Németh Sándornak:

„Tisztelt Lelkész Úr! Orbán Viktor Miniszterelnök úrnak küldött, a kihirdetett veszélyhelyzetben történő árvízi segítségnyújtással kapcsolatos felajánlását köszönettel megkaptuk. Ezúton tájékoztatom, hogy megkeresését a mai napon továbbítottuk az árvízi helyzet koordinálásáért felelős BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felé.”

Kísérje figyelemmel a HIT GYÜLEKEZETE árvízvédelmi szerepvállalását ezen az oldalon!

Kérjük, támogassa a bajba jutottakat adományával vagy önkéntes munkával ezen a linken!