Karitatív munka

Karitatív munka
 • Délkelet-ázsiai cunami

  A 2004 decemberében bekövetkezett tragikus délkelet-ázsiai cunami túlélőit Németh Sándor kezdeményezésére a Hit Gyülekezete 40 ezer dollár adománnyal támogatta a Baptista Szeretet Szolgálat segélyakcióján keresztül.

 • Haiti

  A Hit Gyülekezete a Haitit sújtó, 7-es erősségű, katasztrofális méretű rombolást okozó földrengés után is az elsők között volt, hogy segítsen a bajbajutottakon. A haiti földrengés áldozatainak megsegítésére 50 ezer dollárt – közel 10 millió forintot – gyűjtöttek össze.

  „Az összegből elsősorban az árván maradt gyerekeken szeretnének segíteni. Ők azok, akiknek most nagy szükségük van erre” – mondta Németh Sándor, a gyülekezet vezető lelkésze. A segítséget partnerszervezetükön, az Operation Blessing nemzetközi karitatív szervezeten keresztül juttatták el közvetlenül a helyszínre.

  A segélyakcióról szóló tudósítást nézze meg itt!

   

 • Katrina hurrikán, New Orleans

  Németh Sándor az amerikai Katrina hurrikán 2005-ös pusztítása után is adománygyűjtést szervezett a gyülekezet tagjai között a bajbajutottak számára. A Hit Gyülekezete 2005 szeptemberében 25 ezer dollár adományt juttatott el az amerikai hurrikán áldozatainak megsegítésére.

  A magyar evangéliumi keresztények felajánlását a budapesti amerikai nagykövetség koordinálásával az Operation Blessing elnevezésű szervezetnek küldték el. Az összegből a karitatív szervezet hat nappal a hurrikán pusztítása után 50 ezer adag ételt osztott szét New Orleansban, valamint a szerencsétlenül járt város környékén rekedt túlélők között. Az amerikai Operation Blessing segélyszervezetet az ismert televíziós műsorvezető és prédikátor, Pat Robertson alapította, aki a Katrina hurrikánt követően a 700 Club műsorában mondott köszönetet a világ minden részéről keresztényektől érkezett felajánlásokért. Robertson elismeréssel szólt a magyarországi hívők 25 ezer dolláros pénzadományáról is, és az élő adásban felolvasta a „régi jó barátjától”, a Hit Gyülekezete vezetőjétől, Németh Sándortól érkezett levelet.

  A Katrina hurrikán utáni keresztény összefogásról bővebben itt olvashat.

   

 • Ruanda

  A Hites Adakozók Hálózata már az alapítás évében, 1994-ben 40 tonna segélyszállítmányt – gyógyszert, tartós élelmiszert, vitaminokat – juttatott el a Lufthansa Frankfurtból induló három külön repülőgépén a ruandai menekültek számára. A küldemény célba juttatását Lester Sumrall amerikai keresztény lelkész Tápláld az éhezőket (Lesea Global Feed the Hungry) elnevezésű missziója vállalta.

   

 • Határon túli magyarok

  Az eltelt 15 év során a HAH a több tízezer magyarországi rászoruló mellett a Csángó- és Székelyföldön, valamint a Vajdaságban élő szegényekhez is eljuttatta segélyszállítmányait. 2008 karácsonyán a marosvásárhelyi Hit Gyülekezete Karitatív Központjának szervezésében a HAH munkatársai Marosvásárhelyen, Gyergyószentmiklóson és Székelykeresztúron osztottak szét 1500 kilogramm ruhát, pokrócot és takarót, illetve tartós élelmiszereket több mint egymillió forint értékben. De a 2005-ös emlékezetes székelyföldi árvíz károsultjainak megsegítésére is 60 ezer dollár gyűlt össze, amit a helyszínen nyújtottak át a bajba jutott családoknak.

  Az Erdélyben élők mellett természetesen nem felejtkeznek el a Kárpátalján vagy a Vajdaságban élők megsegítéséről sem. A HAH Mikulása 2009-ben például a Vajdaság legnagyobb arányban magyarok által lakott községébe, Magyarkanizsára vitte el a hites adakozók ajándékait.

  Az akcióról képösszeállítást és bővebb információt talál a HAH honlapján itt.

  Az erdélyi gyülekezetek közreműködésének köszönhetően a Hit Gyülekezete általános iskoláinak diákjai rendszeresen karácsonyi ajándékokkal lepik meg a rászoruló családok gyermekeit.

   

 • ,

  Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

  A gyülekezet lelkes tagjai először 1987-ben indultak el segélyszállítmányokkal Nagyváradra, majd Brassóba, a határon túl élő magyarok megsegítésére. A ruhaneműk és élelmiszerek mellett Bibliákat és keresztény témájú könyveket is vittek magukkal. Ebből a kis kezdeményezésből fejlődött ki Németh Sándor kezdeményezésére az a karitatív szervezet, amely 1994-ben Hites Adakozók Hálózata néven szervezeti formát öltött és mára hazánkban és a határokon túl több mint 30 irodát működtet.

  A hálózat kiemelt figyelmet fordít a sokgyermekes családokra, a gyermekeiket egyedül nevelő szülőkre, a mozgásukban korlátozottakra és minden olyan embertársunkra, aki szeretné a saját kezével megkeresni a megélhetéséhez szükséges anyagi javakat, de rajta kívül álló okok miatt erre képtelen.

  Rászorul? Vagy Ön is segítene? A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának hivatalos honlapját ezen a linken találja.