Németh Sándor: Meg kell védeni a nemzeti szuverenitást

Németh Sándor a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Kossuth Rádiónak adott interjújában arról beszélt, tisztában van a keresztényi kötelezettségeivel, de az ellenőrizetlen tömegek beáramlása komoly problémát okoz. Németh szerint ez elsődlegesen politikai, vallási jellegű. A lelkész kiemelte, a kvótareferendumnál nem csak a hívők jövője a tét.
A Hit Gyülekezetének vezető lelkésze szerint ragaszkodni kell a nemzeti szuverenitásunkhoz és a magyar illetékes szerveknek kell eldönteniük, hogy kinek adnak letelepedési jogot és kinek nem – erről Németh Sándor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt csütörtök reggel. Úgy látom, hogy a nemzeti szuverenitás és a globalizáció között feszültségek jöttek létre különösen a migráció óta, és fontos, hogy ezen a területen a polgárok számára is átlátható és ellenőrizhető döntések szülessenek – fogalmazott. 
 
Németh Sándor elmondta: mint keresztény, tisztában van a kötelezettségeivel, hogy a háború elől menekülő embereknek segíteni kell, de miután látta, hogy egy ellenőrizetlen tömeget hívtak be Európába és nem lehet megkülönböztetni, ki a terrorista és ki  menekült, ez elsősorban politikai, vallási problémává nőtte ki magát. Hangsúlyozta: kívülálló számára nem eldönthető mi a menekültek belső motivációja.     
 
Nem csak a hívők jövője a tét
 
Németh úgy fogalmazott: Angela Merkel német kancellár hívására jöttek olyan tömegek, amelyek Európában egyre nagyobb problémát, kihívásokat jelentenek. Szerinte a nyugati politikusok felelőtlensége következtében „húzta magára” Európa az elégedetlen néptömegeket. „A szegénység ellen nem lehet így küzdeni, nem lehet így legyőzni” – szögezte le.     
 
Kitért arra is, hogy többször járt a Közel-Keleten, mert meg akarta ismerni azt a kultúrát és tapasztalta, hogy számos közel-keleti országban az erőszak kultusza, a keresztényellenesség és az Európa-ellenesség jelen van. Ez Európának komoly kihívást fog jelenteni, amire az európai emberek nincsenek felkészülve – vetítette előre. Elmondta azt is, hogy a kvótareferendumon feltett kérdést nemzeti sorskérdésnek látja, amely nem csak a hívők, hanem a nem hívők jövőjét is befolyásolja, mivel a terroristaveszély növekedése miatt a hatóságoknak több támogatást kell adni, ami nagyobb adóterhet jelenthet az emberek számára.
 
Forrás: Mandiner/MTI
Megjelenjen a hit.hu/media/hitradio aloldalon is?: 
Nem